Σφαγές δελφινιών στο Τaiji της ΙαπωνίαςΗ Αλήθεια που κρύβεται πίσω από την Αιχμαλωσία των Δελφινιών -- Μια από τις πρώτες μαρτυρίες για αυτήν την βαρβαρότητα που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα στην Ιαπωνία, όπως την έχει εδώ και χρόνια εκθέσει ο Hardy Jones, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που την ανακάλυψε και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αγωνίζεται για να την σταματήσει.
Πρωτότυπο βίντεο: The Truth About Dolphin Captivity


Και άλλα σχετικά βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ:
 Τίτλος: bluevoice_podcast_005_Taiji Dolphins_podcast


 Τίτλος: bluevoice_podcast_008_Orca Pod Destroyed_podcast
πηγή

ΤΟ "ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΛΑΙΝΩΝ" ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Στην μικρή πόλη Ταϊτζί της Ιαπωνίας, όπου λειτουργεί το περιβόητο "Μουσείο Φαλαινών", τα δελφίνια κρατούνται αιχμάλωτα κάτω από επιεικώς απαράδεκτες συνθήκες. Αυτό το μουσείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον περίφημο Όρμο του θανάτου, εκεί όπου χιλιάδες δελφίνια σφαγιάζονται με τον πιο ανελέητο τρόπο κάθε χρόνο, όπως μπορείτε να δείτε στο πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ "The Cove". Διαθέτει χώρους εκθεμάτων, χώρους για την φύλαξη των δελφινιών που εκπαιδεύονται και ετοιμάζονται προς πώληση, και χώρο στον οποίο τα εκπαιδευμένα δελφίνια εκτελούν παραστάσεις για το κοινό. Οι επισκέπτες του μπορούν να "απολαύσουν" την παράσταση και παράλληλα να γευθούν το κρέας τους που σερβίρεται στον ίδιο ακριβώς χώρο!!
Κατά τρόπο σκανδαλώδη, το Μουσείο Φαλαινών στηρίζει την αιχμαλωσία των δελφινιών που γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από το παγκόσμιο εμπόριο ζωντανών δελφινιών για τα δελφινάρια όλου του κόσμου. Και ενώ οι ντόπιοι "δελφινοκυνηγοί" κερδίζουν από αυτή τη δουλειά γύρω στα 500 δολάρια για το κάθε δελφίνι που σκοτώνουν, το Μουσείο αποκομίζει κέρδος που ξεπερνά τα 150.000 δολάρια για το κάθε ζωντανό δελφίνι που εμπορεύεται.


 Το Μουσείο αυτό είναι μέλος της Ιαπωνικής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων (Japan Association of Zoos and Aquariums -- JAZA). Η JAZA είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων (World Association of Zoos and Aquariums -- WAZA), που είναι υπεύθυνη για την "ευζωία" και την "ηθική" μεταχείριση των δελφινιών στα δελφινάρια όλου του κόσμου, και η έδρα της βρίσκεται στην Ελβετία. 

Όλοι αυτοί οι οργανισμοί, όπως η WAZA, ισχυρίζονται ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μέρος του κοινωνικού έργου το οποίο προσφέρουν, κάτι πέρα για πέρα αναληθές, αφού στην πραγματικότητα συμβαίνει εντελώς το αντίθετο: Πολύ συχνά, τέτοιου είδους σύλλογοι, ενώσεις και συνεταιρισμοί ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ την ψήφιση νόμων που θα μπορούσαν να σταματήσουν την αιχμαλωσία και το εμπόριο της άγριας ζωής, και η σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία βρίσκεται τελικά σε απόλυτη συνάρτηση με την αιχμαλωσία τους και την χρησιμοποίησή τους για την "διασκέδαση" όλων αυτών που επισκέπτονται τα δελφινάρια όχι μόνον της Ασίας αλλά και της Ευρώπης και της Αμερικής... 

 Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: εδώεδώ, και εδώ, βίντεο εδώ.

 Πηγή